به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از ستاد خبری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، نشست «حماسههای اقتصادی و سیاسی در پرتو ظرفیتهای دینی و ملی ایرانیان» با رویکرد نقش ایثارگران در این زمینه، بعد از ظهر امروز (20 اردیبهشتماه 92) در سرای اصلی اهل قلم بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
در این نشست تخصصی منصور میر، محمود دامغانی، خیرالله مجیدی و حسین قِلِجی به عنوان کارشناس حضور داشتند.در ابتدا منصور میر با اشاره به اینکه «تمامی مبارزات مردم ایران پیش از انقلاب اسلامی حماسی بوده است و این حماسهها به آسانی از خاطر نخواهد رفت» از حسین قِلِجی خواست تا درباره اولویتهای خلق حماسه سیاسی با نگاهی به نقش ایثارگران در آن مطالبی را بیان کند.
قِلِجی در آغاز اهمیت فزاینده موضوع این نشست را به دلیل نام سال جاری با عنوان حماسه سیاسی و اقتصادی دانست و گفت: اهمیت مشارکت سیاسی و اقتصادی برای خلق این حماسهها برای اهل قلم آشکار است. باید دانست که مشارکت مردم در امور سیاسی و اقتصادی، اساس یک کشور مردمسالار است.
وی ادامه داد: ارتقاء سرمایه اجتماعی از ارتقاء اعتماد عمومی به نظام حاکم ناشی میشود و مشارکت مردم بازخوردی برای مدیران در عرصه سیاسی محسوب میشود اما میان حماسه و حضور تفاوت بسیاری وجود دارد.
قِلِجی، پر شور بودن، استمرار و پایداری و بصیرت داشتن را از ویژگیهای یک حضور حماسی دانست و افزود: میان فرهنگ ایثار و حماسه ارتباط زیادی وجود دارد که از اعتقاد و آموزش ناشی میشود. در خلق یک حماسه فرد، حقی را از آن خود میکند و در سایه فرهنگ ایثارگری در راستای تحقق آن حق میکوشد. اما رای دادن وظیفه است.